Minnesord för Inger Nilsson.

Inger blev medlem i Västerbottens Idrottshistoriska Sällskap 2012 och kom med i vår styrelse året därpå. Vid årsmötet 2020 valdes hon till sekreterare. Jag upplevde det som perfekt att Inger med sin bakgrund som sportjournalist, sin noggrannhet och sina gedigna kunskaper om idrottshistoria  och idrott i allmänhet, blev en viktig kugge i vår styrelse.
 
Inger började som sportjournalist på Västerbottens-Kuriren 1988 och blev ett känt ansikte både i sportens värld och sedan bland många andra läsare som mångårig medarbetare på VK:s familjesida. Under vinjetten ”VK gratulerar” var det otaliga länsbor som intervjuades av henne.
Inger sörjs av tre bröder med familjer som bor i Halland och många, många vänner i Umeå och runt om i Sverige. Inte minst är saknaden stor bland de vänner hon fick under alla friidrottresor till stora tävlingar runt om i världen (OS, VM och Finnkampen).
Vi i Västerbottens  Idrottshistoriska Sällskap saknar Inger som engagerad medlem i sällskapet och som duktig skribent och fotograf med djupa kunskaper om idrott och om länets idrottshistoria. Men framför allt saknar vi Inger som en mycket god och lojal vän.
Foto:
Leif Stening,  taget vid VIS:s årsmöte i april 2019.
Ivar Söderlind, ordförande i Västerbottens Idrottshistoriska Sällskap